Føj til startskærm
Tilføj til din startskærm
For at tilføje til hjemmeskærmen, tryk på nedenstående og derefter "Føj til hjemmeskærm"

Derbigum NT får papir på sine miljømæssige fortrin

EPD Danmark har frigivet deres EPD på Derbigum NT, som sort på hvidt viser Derbigums overlegne miljømæssige egenskaber, i forhold til andre gode alternativer.


EPD – eller Environmental Product Declaration – er en beskrivelse af et produkts miljømæssige fodaftryk og fortæller, hvor meget et givet produkt potentielt belaster miljøet igennem hele produktets levetid – i produktionen, brugen og genanvendelsen af produktet.

 

EPD er en produktspecifik 3.-partsverificeret deklaration, som udstedes af EPD Danmark og som er udviklet i overensstemmelse med kravene i EN 15804 A1 fra 2013 og  EN 15804 A2 fra 2019.

 

Formålet med EPD’en er, at gøre det nemmere for bygherrer at sammenligne produkter og træffe mere bæredygtige materialevalg. En EPD bygger således på verificerbare, præcise og ikke-misvisende miljøinformationer, som gør, at man kan sammenligne EPD’er for lignende produkter, og dermed træffe produktvalg baseret på en ensartet, kvalificeret og uvildig baggrund.

 

Ved sammenligning af Derbigum NT med andre gode løsninger på markedet, herunder traditionelle 2-lags SBS-løsninger, gennem den fulde livstidscyklus, fremgår det, at Derbigum NT har:

 

– 9,5x lavere råvareforbrug (ADPF)

– 3x lavere CO2-udledning (GWP)

– Langt lavere driftsomkostninger

– 100 % genanvendelighed

Dermed fastslår Derbigum endnu engang sin position som markedets førende leverandør af bæredygtige tagpapløsninger.

 

Se Derbigum NT's EPD på EPD Danmarks hjemmeside.

 

> Download Derbigum NT datablad

 

> Download Derbicoat NT datablad.